DC Bar Slecht

We dart for fun!!

Hemelvaartsdag is net achter de rug, maar we zijn alweer volop bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe competitie seizoen.

De opzet zal hetzelfde zijn als vorig jaar. met dien verstande dat door enkele afmeldingen er deze sessie maar 1 2e divisie is. bij een extra deelname in de volgende sessie zullen we het schema herstellen.

De competitie zal ingedeeld worden in 4 divisies op 3 niveaus volgens de einduitslag van afgelopen jaar (de poule fase). De competitie zal worden gespeeld over 3 perioden, in deze periode zal iedereen tegen iedereen spelen binnen zijn eigen divisie (4 of 5 personen per divisie) aan het eind van elke periode zal er een promotie/degradatie plaats vinden en zullen de 2 divisies van de 2e divisie gehusseld worden. Na de 3 perioden (tijdens het hemelvaarttoernooi) zullen er 3 divisie kampioenen uitgeroepen worden (voor de 2e divisie zal er op het hemelvaarttoernooi een divisiekampioenschapswedstrijd gespeeld worden) met als ultieme DC Bar Slecht competitie kampioen de divisiekampioen van de Eredivisie. Hoe dit er allemaal uit ziet, zie je in onderstaand schema.

 

 

Zoals in het schema te zien is speelt de eredivisie en 1e divisie een spelformat "Best of 6 Legs" en de 2e divisie (meer spelers) een spelformat "Best of 4 Legs".

Een gewonnen wedstrijd levert, zoals vorig jaar, 2 punten op, een gelijkgespeelde wedstrijd 1 punt en een verloren wedstrijd 0 punten. Bij gelijke stand in punten aan het eind van de periode geeft achtereenvolgens het leg saldo en onderling resultaat de doorslag.

Het verplaatsen van wedstrijden dient zoveel als mogelijk voorkomen te worden, elke speler heeft een inspanningsverplichting ervoor te zorgen de wedstrijd zoals gepland door te laten gaan. Bij noodzaak tot verplaatsen dient dit minimaal voor 19:00 uur van de dag van de wedstrijd met wederzijds goedkeuren en bevestigde nieuwe datum gemeld te worden bij de organisatie. Het niet komen opdagen zonder geldige reden betekend een reglementair strafpunt, de organisatie beslist hierover.

Noodgevallen kunnen altijd voor komen. Iedereen heeft er in geval van een noodgeval dan ook begrip voor dat een wedstrijd niet gespeeld kan worden, een reglementair strafpunt is in dit uitzonderlijk geval dan ook niet van toepassing.

Het speelschema, de uitslagen en de stand zal te vinden zijn op deze website en in de app.